Pdf Foxit Reader

image_print

No automatic alt text available.

Bagus juga Foxit Reader ni. Boleh conteng-conteng dalam PDF file. Lebih berkesan untuk baca journal softcopy. Macam-macam jenis “annotations” yang boleh kita guna.

Antara kelebihan yang ada:

1. Text Markup

No automatic alt text available.

– Boleh highlight text. Tukar-tukar colour yang kita nak. Squiggly Underline, ataupun garis zig zag tu. Underline biasa je, iaitu garis lurus bawah text, dan lain-lain.

2. Typewriter

No automatic alt text available.

– Tambah ayat kita. Macam buat coding kepada text yang kita baca tu. Boleh tukar-tukar colour yang kita nak juga.

3. Drawing

No automatic alt text available.

– Yang paling saya suka ialah bentuk arrow dan option pencil ni. Boleh buat label kepada text yang kita nak tambah tu.

4. Stamps

No automatic alt text available.

– Macam buat cop. Lepas kita dah baca PDF file tu misalnya. Jadi, mudah nak rujuk lepas ni.

5. Assistant

No automatic alt text available.

– Autoscroll tu, boleh bagi page tu scroll down sendiri. Slow motion. Magnifier pula, boleh besarkan ayat yang kita nak baca guna kanta pembesar.

Lagi bagusnya, nak download software ni free je.

Boleh download kat sini: https://www.foxitsoftware.com/pdf-reader/

Syahrir Bin Zaini

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.